3 costume la comandă necesare în garderoba unui bărbat

În urmă cu multe decenii, înainte ca hainele prêt-à-porter să devină o parte consistentă a modei masculine, orice costum pentru bărbați era realizat la comandă, personalizat după caracterul și trăsăturile fiecărui client care căuta un stil diferit.

Costumul made-to-measure a învins orice trend trecător, câștigându-și locul la baza oricărei garderobe bărbătești și devenind un simbol al succesului și al rafinamentului, în zilele noastre.

La Mezum, păstrăm tradiția și construim pentru clienții noștri costume la comandă, realizate cu tehnici care îmbină croitoria clasică, care a oferit lumii ținutele celor mai cunoscuți bărbați în secolele trecute, cu cea modernă, care oferă astăzi precizie și un produs final aproapiat de perfecțiune.

După sutele de clienți care ne-au trecut pragul, am început să observăm tipare, iar în acest articol ne dorim să-ți împărtășim una dintre cele mai interesante descoperiri ale noastre: ce costume la comandă fac parte din baza unei garderobe masculine.

Iată care sunt acestea!

Costumul bleumarin la comandă – stil la locul de muncă și de încredere pentru întâlnirile informale

Deja o regulă nescrisă în industria modei, atunci când vrei să îți construiești o garderobă ca la carte, începe cu un costum bleumarin realizat la comandă.

Poate deveni cu ușurință cea mai purtată piesă vestimentară din garderoba ta pentru că acest tip de costum se potrivește atât unui context business, pentru locul de muncă, cât și oricărui tip de întâlnire!

Costumul bleumarin pentru ținutele din timpul săptămânii

Dacă te întrebi de ce este potrivit costumul bleumarin pentru zilele de muncă, te invităm la un scurt exercițiu de imaginație:

Te trezești dimineața și ai nevoie rapid de o ținută funcțională pentru birou, care să nu fie nici prea elegantă, dar nici să îți afecteze imaginea pe care ți-ai construit-o în companie pe parcursul ultimelor luni.

În aceste momente, costumul bleumarin va fi opțiunea pe care te poți baza, mai ales dacă îi atașezi o cămașă albă și o pereche de pantofi negri Oxford, clasici.

costum bleumarin la comanda pe manechin barbat
Costumul bleumarin pentru întâlnirile formale sau informale

La fel de bine poți purta un costum albastru marin și atunci când stabilești o întâlnire cu un client, un prieten sau cu partenera ta. În funcție de contextul întâlnirii, poți alege să porți costumul întreg, sau doar câte o piesă din el!

Spre exemplu, poate pentru o întâlnire romantică alegi să porți doar o pereche de pantaloni bleumarin, însă pentru un meeting de afaceri cu un client într-o locație selectă ar fi mai potrivită o ținută care să includă întreg costumul.

Atenția la astfel de detalii este punctul forte al consultanților Mezum! Așadar, atunci când ești în dubiu legat de stilul pe care să îl adopți, te invităm în showroom-ul nostru pentru o discuție amicală legată de ținuta ta în momentele importante.

Și totuși…

Cum poți construi ținute atât de diferite pornind de la același costum la comandă bleumarin?

Răspunsul la această întrebare este foarte simplu, odată ce înțelegi algoritmii de construire a ținutelor reușite!

Motivul pentru care recomandăm ca un costum bleumarin la comandă să fie prima investiție din noua ta garderobă de calitate este capacitatea lui de a fi fragmentat pe piese și introdus în multe alte combinații cromatice reușite.

Fiindcă albastrul închis este o culoare de bază, purtând acest costum pe piese, ai libertatea de a alege diverse accesorii care să aducă o pată de culoare în ținuta ta.

Dacă îți place în mod deosebit culoarea albastru, însă vrei un costum mai special, care să emane o anumită personalitate, te poți orienta către un costum Chalkstripe. În lumea modei, este privit ca “fratele mai puternic” al costumului bleumarin simplu.

Este baza ținutelor unui vânzător: emană putere, încredere, și este unealta ta pentru a încheia noi contracte sau colaborări!

Costumul gri la comandă – al doilea stâlp din garderoba ta

Un costum gri oferă aceleași avantaje ca și cel albastru: funcționalitate, consistență și adaptabilitate. Atunci, de ce este necesară investiția unui al doilea costum, cu aceleași trăsături? Pentru diversitate.

Una dintre greșelile comune în rândul bărbaților este să aleagă zi de zi aceeași ținută, din comoditate. Diferența este că un gentleman adevărat apreciază o rutină de calitate, dar detestă monotonia. Iar în vestimentația masculină, fiecare ținută trebuie să aibă un anumit element surpriză!

Un costum gri la comandă este secundul costumului tău bleumarin. Este varianta de rezervă pentru zilele în care simți că cel albastru a devenit prea uzual și ai nevoie de o schimbare. Este cel pe care te bazezi atunci când apare ceva neprevăzut și costumul principal pentru zilele de business nu mai este o opțiune!

Dar există mai multe nuanțe de gri către care te poți orienta:

Costumul gri deschis – lejeritate și tinerețe

Un costum gri deschis denotă o atitudine relaxată, dar foarte rafinată, iar marele avantaj al acestor costume este că pot fi asortate și cu culori mai pronunțate, dar și cu orice altă non culoare.

El poate fi purtat ca un întreg, sau descompus, în mai multe combinații vestimentare:

  • Poți să asortezi costumul gri deschis cu o cămașă închisă la culoare, alături de o pereche de sneakers albi casual;
  • Poți purta costumul gri deschis cu o cămașă albă sau într-o nuanță deschisă, o cravată închisă la culoare și o pereche de pantofi Oxford;

Investiția într-un costum gri deschis, este alegerea oricărui gentleman care obișnuiește să adopte un stil smart-casual pentru evenimentele semi-formale.

costum gri la comanda din trei piese purtat de manechin pe fundal maro
Costumul gri închis – încredere și seriozitate

Un costum la comandă gri închis este recomandarea noastră pentru bărbații cu un caracter puternic, care se află în funcții ce necesită încredere și seriozitate. Se potrivește celor care activează în mediul de afaceri sau care dețin funcții de conducere.

În concepția societății, bărbații care optează pentru un costum de culoare gri închis, sunt acei bărbați influenți, care știu cum să pună lucrurile în mișcare și cum să se folosească de ținutele pe care le aleg pentru a transmite, nonverbal, un mesaj clar.

Costumul negru la comandă – partenerul tău de petreceri și evenimente formale

Nimic nu poate înlocui chimia dintre ținutele dominate de negru și ocaziile deosebite din viața noastră, în special dacă acestea au loc seara. Eleganța unui costum negru made-to-measure nu poate fi egalată de nicio altă piesă vestimentară și cu siguranță este a treia investiție pe care o recomandăm.

După ce ne-am construit o garderobă completă pentru zilele petrecute la birou, întâlniri și evenimente non-formale, alegerea unui costum negru realizat la comandă garantează apariții de succes la orice eveniment cu dress-code elegant.

costum negru realizat la comandă

CONCLUZIE

Un costum întotdeauna va vorbi pentru bărbatul care îl poartă. Unul din marii filozofi ai lumii, Epictet, ne îndemna să ne cunoaștem mai întâi pe noi înșine, și apoi să ne îmbrăcăm în consecință.

Deși acest sfat are sute bune de ani vechime, este la fel de actual și este unul dintre principiile pe care noi ne bazăm, la Mezum. Noi nu suntem simpli comercianți de haine. Noi creăm povești prin fiecare ținută pe care o punem cap la cap, povești despre clienții noștri, povești care pornesc de la personalitatea și visele fiecărui gentleman care ne trece pragul.

Dacă vrei să creăm o poveste și pentru tine, te invităm în inima Clujului, pentru a bea cafeaua împreună și pentru a construi împreună următoarea ta ținută de excepție.