Îmbraci un costum la comandă și devii… un supererou responsabil?

Un supererou responsabil
Atunci când îmbrăcăm un costum la comandă, devenim eroi in propriile povești. Dar știm ce responsabilități avem?

De mici visam să devenim supereroi. Ne uitam ore întregi la desene animate și visam să îmbrăcăm acel costum arhicunoscut al lui Batman, să ne folosim de toate acele instrumente speciale și să salvăm lumea întreagă. Sau, măcar, pe cea din jurul nostru…

Însă, odată cu înaintarea în vârstă, încetăm să mai credem în supereroii din benzi desenate, iar valorile noastre se schimbă. Acum, ne dăm seama că nu putem zbura pe cont propriu și că nu avem forța necesară să ridicăm un bloc. Dar, cu timpul, realizăm că avem altfel de puteri, și că totuși noi decidem dacă vom schimba sau nu lumea. Acum, noi suntem proprii eroi! 

Brusc, costumul lui Batman, cel care îi oferea atâtea abilități, se transformă într-un costum la comandă care ți se potrivește perfect și te face să crezi că ești personajul principal al oricărei povești. 

Toate gadget-urile pe care le admiram în copilărie se transformă, astăzi, în electronice cu care deja ne-am obișnuit. Laptop-ul, telefoanele inteligente, smartwatch-ul, mașinile care se conduc singure… toate acestea în slujba ta, eroul din zilele noastre, cel care trebuie să salveze mica lume care îl înconjoară.

Costumul la comandă – cum transformă un bărbat obișnuit, într-un supererou?

Un astfel de costum îți oferă superputeri pe care nici măcar tu nu știai că le ai până atunci! Îți oferă încredere de sine, te ajută să închei contracte sau chiar să cucerești inimi… un simplu costum te ajută să le îmbunătățești viața celor din jurul tău.

Însă odată cu aceste avantaje, vin și responsabilități. La fel cum Batman era nevoit să apară atunci când era chemat, sau cum Superman trebuia să țină secretă cealaltă identitate pe care o avea, și tu, ca supererou modern al anului 2022, porți pe umeri responsabilități.

Trebuie să reprezinți cu mândrie o întreagă categorie de oameni: cei îmbrăcați în costume la comandă

Societatea este fragmentată în astfel de categorii, după familia din care provenim, după cariera pe care o alegem, după nivelul de determinare să atingem succesul.

Purtând un costum pe comandă la serviciu, reprezinți o întreagă categorie de oameni, așa cum îi vede societatea: oameni de afaceri, avocați, agenți de vânzări, oameni politici, iar fiecare dintre aceștia are misiunea lui, are lumea lui de salvat:

  • un om de afaceri vrea să rezolve o problemă a clienților săi
  • un avocat să îi apere în cele mai grele momente
  • un agent de vânzări să le găsească locuința mult dorită 
  • un om politic ideal, să le asigure un trai mai bun

La fel cum poate un polițist poate fi recunoscut după uniforma sa și știi că el va lupta cu nedreptățile, sau un pompier este îmbrăcat într-un anume fel și misiunea lui este de a salva focul, și categoria noastră de oameni are o uniformă: costumul. Este de datoria noastră să îl purtăm cu mândrie și să ducem mai departe imaginea pozitivă pe care au construit-o generațiile anterioare, în sute de ani.

Trebuie să duci imaginea gentlemanului îmbrăcat în costum la comandă mai departe!

Timp de secole întregi, un costum realizat pe comandă a reprezentat un statut social, iar fiecare bărbat care își permitea o astfel de investiție era un nobil al societății. Un adevărat gentleman era manierat, de încredere, onest, un stâlp al societății care își lăsa amprenta în orice activitate s-ar fi implicat.

Cei care pășesc pragul showroom-ului Mezum sunt exact astfel de bărbați. Deși societatea a progresat, valorile de bază ale masculinității se păstrează până în ziua de azi și caracterizează clientul nostru ideal.

Însă, în ziua de astăzi, un costum a devenit accesibil pentru majoritatea bărbaților, indiferent de clasa socială, motiv pentru care responsabilitatea ta ca reprezentant al societății înalte este cu atât mai importantă. Astăzi, riscăm să pierdem imaginea gentlemanului din cauza lipsei de educație, și este de datoria noastră, ca supereroi, să o salvăm!

Tu pentru cine ești supererou?

Aș vrea să încheiem cu un mic exercițiu de reflecție: unul care să aibă un impact atât asupra prezentului, cât și asupra viitorului.

Gândește-te la ultima perioadă din viața ta. Pentru cine ai fost, cu adevărat, supererou?

Poate fi un client căruia i-ai rezolvat o problemă din cauza căreia ar fi pierdut timp și bani. Sau poate fi o vecină bătrână pe care ai ajutat-o să care cumpărăturile. Poate fi și o femeie importantă din viața ta, mamă, soție sau iubită, pe care ai puterea să o faci fericită, din când în când, cu un buchet de flori.

În fiecare din aceste scenarii, tu ai fost personajul principal, cel care a salvat lumea acelei persoane în acel moment sau cel care a adus fericirea pe chipul oamenilor din jurul său.

Acum, gândește-te la toate situațiile în care vei putea fi supererou din nou?

Este foarte posibil să fi trecut prin momente în care ai fi putut să fii supererou pentru câteva momente, dar ai ales să nu o faci. Poate pentru că gândurile tale erau în alte parte, sau poate pentru că aveai o zi mai puțin reușită. 

Petrece câteva momente gândindu-te la efectele pe care le-ar fi produs o altfel de decizie asupra ta, în acele situații. Apoi, gândește-te când vei mai avea astfel de ocazii și cum vei reacționa atunci.

Concluzie

La sfârșitul zilei, suntem suma acțiunilor noastre. De aceea, copii fiind, idolatrizam supereroii: ei erau forțele binelui și întotdeauna ieșeau învingători.

Ziua de mâine nu este cu nimic diferită de următoarea pagină din cartea cu benzi desenate din copilăria ta. O pagină care este scrisă în fiecare secundă din viața ta, și în care tu ești personajul principal, îmbrăcat într-un costum la comandă, gata să salveze din nou lumea!Iar în jurul poveștii Mezum, strângem astfel de oameni. Te așteptăm la o cafea și o discuție relaxată despre viață, chiar acasă la noi, în inima Clujului, alături de alți eroi ca și tine.

Descopera-te, acopera-te