Costumul la comandă și helanca: o poveste de iubire

Mult timp, costumul la comandă și cămașa erau considerate o combinație câștigătoare: două piese vestimentare care depindeau, în mare măsură, una de cealaltă. Ei bine, moda masculină evoluează, ca orice latură creativă, și trece prin schimbări de viziune, ca orice artă.
Una dintre consecințele acestei evoluții a fost spargerea barierelor privind piesele vestimentare care pot fi combinate cu un costum, iar de departe cea mai interesantă dintre acestea este helanca.
Nu este deloc neașteptat ca un obiect vestimentar apărut în lumina reflectoarelor abia în istoria recentă a modei masculine contemporane să pună probleme bărbaților. Însă, la Mezum, ne place să introducem astfel de piese în ținutele pe care le creăm pentru clienții noștri!
Încercăm să oferim personalitate și unicitate acestora și uneori reușim prin combinația dintre modern și clasic, dintre conformist și non-conformist. Experiența în arta vestimentară ne ajută să identificăm linia fină dintre 2 stiluri total opuse, spațiu unde se formează întotdeauna ținutele care ies cu adevărat în evidență.
Așadar, acum că știi de ce helanca se numără printre piesele noastre vestimentare preferate, haide să vedem viziunea mai amplă a fenomenului și cum se poate purta o astfel de piesă ieșită din comun!

Helanca – reper în evoluția modei masculine

La începuturile modei, helanca pentru bărbați avea strict un rol funcțional, fiind purtată de cavaleri pentru a le proteja gâtul de rănile provocate de armura de metal sau de pescari pentru a ține piept vântului de pe mare, astăzi, o helancă este parte a garderobei cotidiene bărbătești.

grup de barbati purtand helanca

Există chiar și o fotografie cu un grup de pescari irlandezi din secolul XIX, purtând cu mândrie ceea ce astăzi este deja o parte a modei. La acea vreme, utilitatea helăncii a fost apreciată și de jucătorii de polo și de militari și aveau și motive: proteja gâtul, era destul de călduroasă și aspectul era unul nemaipomenit!

Astăzi, vedem ținute care includ helanca chiar și în cadrul evenimentelor formale, unde marii stiliști ai lumii îmbracă starurile premiate.

Se observă cu ochiul liber că această piesă vestimentară câștigă din ce în ce mai mult teren în fața combinației clasice pentru un eveniment formal sau semi-formal, și anume costum și cămașă, în principal pentru bărbații care vor să lase în urmă tiparele, să iasă în evidență într-un mod extrem de subtil și elegant.

cristiano ronaldo poarta helanca neagra la eveniment
david beckham poarta helanca neagra si costum in desert

În cazul în care simțeai nevoia de o confirmare, iată că doi dintre cei mai bine îmbrăcați bărbați ai planetei au ales o ținută în care au pus în evidență o combinație plăcută dintre un costum realizat la comandă și o helancă într-o nuanță potrivită.

Te întrebi cum poți să ai și tu astfel de apariții? Iată cum!

Helanca și costumul la comandă – cum le pot introduce și eu în garderoba mea?

O helanca este un must-have în garderoba unui gentleman care acceptă noul, și asta pentru că, în primul rând, este o piesă vestimentară care aduce împreună aspectul și confortul. Mai mult decât atât, poate fi introdusă în sute de ținute diferite și te lasă să îți dai frâu liber imaginației, cu diferite tipuri de layering care să creeze efectul dorit.

Dacă este pentru prima oară când vrei să porți o helancă și ești puțin reticent, recomandarea Mezum este să mergi către o variantă mai subțire, dintr-un material moale și de o culoare neutră, cât mai ușor de integrat în cât mai multe ținute. Gândește-te la principalul tău costum pe care îl ai deja și alege o culoare care să i se potrivească.

Dacă nu ai deja un astfel de costum și vrei să începi călătoria ta în lumea modei cu o bază solidă, avem un articol special pentru tine, în care am discutat despre costumele de bază din garderoba unui gentleman, în ordinea importanței. Consultă-l și alege nuanța care te reprezintă!

Iată câteva dintre combinațiile favorite pe care noi le recomandăm la Mezum:

All-navy: simplu și de efect

Prima și cea mai simplă metodă de a nu da greș este să alegi aceeași nuanță pentru costumul și helanca ta. Este foarte important ca piesele ținutei tale să fie realizate pe măsura ta, deoarece eleganța va proveni din modul ireproșabil în care se așează hainele pe corpul tău!

model poarta costum bleumarin cu helanca bleumarin

Costum la comandă gri deschis și helancă neagră

În acest caz, mizăm pe contrastul dintre două non culori opuse, care se pun în valoare una pe cealaltă. Atenție sporită la materialele pieselor vestimentare, iar dacă nu ești sigur dacă combinația aleasă este corectă, poți oricând să ne faci o vizită în showroom și noi te vom sfătui cum știm mai bine!

Costum la comandă gri deschis și helancă neagră

Helancă simplă și sacou cu model

Atunci când ai posibilitatea să achiziționezi o helancă și o pereche de pantaloni de aceeași culoare, o altă alegere înțeleaptă este să optezi pentru un sacou cu model și contrastant.

La fel ca în cazul precedent, acest contrast dintre simplu și complex, închis și deschis creează un efect popular în moda masculină, punând în valoare fiecare piesă din ținută.

Helancă simplă și sacou cu model

Am multe helănci, sunt un maestru. Ce fac acum?

Dacă ești experimentat în ținutele construite în jurul helăncilor și ai o colecție redutabilă, este timpul să devii creativ! Ai la dispoziție una dintre piesele vestimentare care nu are limite sau rigori clasice, așadar frica de ridicol poate dispărea.

Consultanții Mezum au construit mai multe ținute moderne, smart-casual, care aveau în centru o astfel de helancă și se bazau pe principiul layering:

ținute moderne, smart-casual
ținuta moderna smart-casual

Concluzie

În modă, curajul este o virtute.

La Mezum, încurajăm curajul și ne plac clienții care îndrăznesc să se îmbrace altfel: cu atitudine. Comunitatea din jurul nostru este plină de astfel de oameni, cu personalitate, care nu simt că trebuie să se încadreze în normele existente. Ei sunt mai mult decât atât – sunt stăpânii propriilor vieți și nu au nimic de demonstrat nimănui.

Dacă și tu te regăsești în această descriere, deja faci parte din familia Mezum! Te așteptăm în showroom-ul nostru din inima Clujului pentru a povesti despre modă, despre viață și despre curaj.