Asortarea culorilor. Inspirație de la natură

Una dintre cele mai mari provocări pentru bărbați pe care am observat-o de-a lungul timpului este asortarea culorilor. 

Acesta este un subiect care le dă bătăi de cap atât celor care încearcă să-și asorteze culorile în propria ținută dar și celor care, cu sau fără voia lor, se asortează cu persoana iubită. Acesta din urmă este un subiect care merită o atenție specială, motiv pentru care am să-l tratez într-un articol dedicat.

Am observat în rândul miilor de bărbați pe care i-am consiliat exact ceea ce studiile au descoperit cu mult timp în urmă: bărbații disting de 4 ori mai puține nuanțe decât femeile.

Trebuie să recunosc că deși am lucrat cu materiale de toate culorile, în tot felul de combinații, confirm din toată inima concluzia cercetătorilor prezentată mai sus.

Vestea bună, domnilor, este că putem trăi liniștiți cu acest “dezavantaj.” Ba mai mult decât atât, ne putem îmbrăca absolut impecabil, purtând culori bine armonizate.

Cum putem face asta? Cum ne găsim inspirația de a crea combinații cromatice reușite?

Îți recomand doar atât: deschide ochii și privește în jurul tău. Ospătează-te din generoasa paletă de culori oferită de natură. 

Crede-mă pe cuvânt, ea nu poate da greș în combinațiile cromatice cu care se joacă. Pe ea nimeni nu o judecă. În schimb, toată lumea o admiră.

Privește exemplele de mai jos și lasă-te inspirat: