Must have… nothing

Cu siguranţă ai auzit această expresie într-un articol, o reclamă sau poate chiar într-o discuţie cu un prieten. Ei bine, dacă te gândeşti puţin, realizezi că acest “must have” făcea, de cele mai multe ori, referire la o haină.

Poate ai auzit cum că blugii ar fi “must have”, blazerul navy sau cămaşa albă şi lista poate continua, dar sunt sigur că ai prins ideea.

O bună perioadă de timp am considerat şi eu că ar fi necesar să am în garderobă articolul X şi articolul Y. Nu pentru că aşa îmi doream neapărat, ci mai degrabă pentru că asta vedeam în tot felul de cărţi şi articole.

După 3 decenii şi încă 2 primăveri de existenţă, am ajuns să nu mai fiu de acord cu această afirmaţie, deoarece e ca şi cum ai spune:

Suntem unici şi atât de diferiţi. De la conformaţia corpului şi personalitate, până la valorile pe care le avem şi contextele sociale în care ne învârtim. Devine, aşadar, imposibil ca o haină sau alta să fie potrivită tuturor bărbaţilor.

Un alt aspect de care îţi recomand să ţii cont e acela că, odată cu trecerea timpului, valorile tale ca om se vor schmba. Acest lucru vizează inclusiv preferinţele tale în materie de haine.

Astfel, ceea ce consideri a fi acum un “must have”, peste 5 ani te va face doar să zâmbeşti sau, mai degrabă, să râzi.

Hainele se află la baza piramidei nevoilor, astfel că de îmbrăcat te vei îmbrăca mereu. Important este să ai mare grijă la cel care îţi va spune despre un articol vestimentar că e “must have.”

Acesta e posibil să fie un vânzător şi în acest caz e destul de clară intenţia lui.

Poate e vorba de o cunoştinţă care îţi va spune despre o haină că e “must have” pentru că, cel mai probabil, se gândeşte la el. Oricare variantă ar fi, n-are nicio legătură cu tine.

Am să îţi las aici câteva exemple de articole care pentru mine sunt “must have” în acest moment:

-cămaşa albă, blazerul şi blugii amintiţi mai sus – cred că nu au nevoie de nicio explicaţie;

-batista albă – îmi place simplitatea în accesorii;

-sneakerşii albi – de obicei Converse (sunt cei mai versatili);

-geaca de piele – pentru vremea de tranziţie e foarte masculină şi uşor de integrat în orice outfit cu iz casual;

-safari jacket – de la tricou la cămaşa cu cravată, îţi permite să te joci cu contrastele cromatice şi de stil;

-cămaşa din denim – destul de rar întâlnită la noi, pentru mine este favorită (după cea albă).

Pentru tine care sunt articolele must have?