Detoxifiaza-ti garderoba!

Prin vara lui 2017 avusesem o intalnire cu un om despre care cred cu tarie ca e un om de succes din punct de vedere profesional. Ce m-a surprins la acea intalnire a fost faptul ca ne-am intalnit sa luam masa, insa doar eu am mancat. 

Pana aici nimic in neregula. Totusi, marturisesc ca am ramas nitel surprins in momentul in care am aflat ca nu mancase nimic timp de 36 de ore, consumand, in tot acest timp, doar apa si, poate, 3-4 cafele.

Mi-a spus ca a adoptat acest stil de viata inspirat fiind de unchiul sau – un om cu un succes si mai rasunator decat al sau, dupa cum il descrisese.

Aveam sa aflu putin mai tarziu ca ceea ce el si cu unchiul sau faceau se numeste fasting.

Se spune ca e bine sa ne insusim anumite obiceiuri ale acelor oameni pe care ii admiram si pe care ii consideram a fi oameni impliniti. Asta am facut si eu.

Inspirat fiind de cei doi, am implementat acest obicei in viata mea undeva prin primavara anului 2018. Timp de 6 luni, 36 de ore consecutive pe saptamana ma abtineam de la mancare si serveam doar apa si cafea. 

Este o metoda hardcore, trebuie sa recunosc, dar extrem de eficienta in a-ti detoxifia organismul si a-ti regenera celulele. Practic, in tot acest timp, iti sunt eliminate toxinele din corp.

Ceea ce bagam in noi este la fel de important cu ceea ce punem pe noi. Odata cu schimbarea sezonului (toamna/iarna & primavara/vara), si garderoba noastra merita sa se bucure de acest privilegiu numit DETOX.

Bine, bine, dar care sunt “toxinele” pe care le inlaturam din garderoba, ma vei intreba. Ei bine, ar fi 3 indicatori de care tinem cont atunci cand facem DETOX la nivelul garderobei:

-eliminam tot ce nu am purtat intreg sezonul; putin probabil sa mai revenim la acele produse in anul viitor;

-scapam de hainele care nu mai sunt bune si nu mai pot fi salvate de croitor;

-aplicarea asa-numitei tehnici “KonMari” a lui Marie Kondo. Aceasta tehnica presupune luarea fiecarui articol vestimentar in parte si incercarea conectarii cu acesta. Incearca sa observi ce simti in legatura cu acesta. Daca inca vei simti placerea de a-l purta, pastreaza-l. In caz contrar, simte-te recunoscator pentru momentele in care te-a facut mai frumos, te-a acoperit si protejat, si ofera-l cadou. Prin faptul ca ii multumesti, vei lasa o energie buna in el pentru persoana ce il va purta ulterior.

Iti recomand sa urmaresti cateva emisiuni cu Marie Kondo pe Netflix. Acesta este unul dintre cei mai mari experti din lume in ceea ce priveste domeniul organizarii casei.

Sugestia mea este sa speli/cureti toate “toxinele” (hainele) pe care intentionezi sa le elimi si sa le oferi cuiva care are mai mare nevoie de ele. Astfel, vei crea spatiu pentru “nutrientii” (hainele noi) de care garderoba ta are nevoie.

Tu iti detoxifiezi garderoba? Dar corpul?