Nu e urgent, dar e important

Eşti foarte ocupat, nu-i aşa? Tu şi alte câteva miliarde de bărbaţi, deopotrivă. Eşti atât de încordat în cotidian, în lupta ta cu propriile obiective şi ţinte propuse (sau impuse), încât spui mereu că nu ai timp pentru X sau Y subiect din viaţa ta.

Nu ai timp să faci sport. Nu ai timp să mănânci corespunzător. Nu ai timp să citeşti sau să te vezi cu prietenii tăi, iar lista poate continua.

Dacă eşti un pic sincer cu tine (şi îţi recomand să fii), vei spune, de fapt, că nu ai timp pentru acele lucruri care nu sunt suficient de importante pentru tine.

Să luăm ca exemplu nunta ta. Ai stabilit data acestui important eveniment cel mai probabil cu vreo doi ani de zile înainte. Căutaţi împreună sala, mai apoi muzica şi fotograful, iar undeva la coada listei se află şi costumul tău.

Cumva e destul de firesc acest lucru, fiindcă în mod cert îţi propui să slăbeşti sau poate mai tragi un pic de fiare pentru a fi în cea mai bună formă a ta la marele eveniment.

Sau poate pur şi simplu “nu ai timp” pentru tine şi costumul tău de mire, gândindu-te că vei găsi ceva care să ţi se potrivească pe ultima sută de metri. Însă dă-mi voie să te întreb: doar atât meriţi tu?

De ce să alegi ceva care să ţi se potrivească atunci când ai posibilitatea să fii memorabil?

Sincer, nici eu nu am un răspuns exact la această întrebare, dar îţi pot spune că am îmbrăcat foarte mulţi bărbaţi în săptămâna nunţii lor. De regulă îi întrebam dacă le place adrenalina sau sperau cumva că scapă. Rezultatul era unul decent de cele mai multe ori.

Totuşi, o piesă atât de importantă din puzzle-ul nunţii tale merită mai multă atenţie. Îţi recomand să porneşti în căutarea aşa-numitului costum de mire cu cel puţin 3-4 luni înainte de eveniment.

Informează-te, caută, inspiră-te şi găseşte ce anume te reprezintă pe tine, dincolo de ce ar fi  “la modă” sau ce ţi-ar putea spune rudele să porţi. Asta deoarece acel costum e despre tine şi despre nimeni altcineva şi aşa va fi mereu.

Ce se întâmplă dacă nu-ţi pasă de tine? În principiu, vei ajunge să porţi în acea zi importantă doar ceea ce găseşti, nu ceea ce îţi doreşti cu adevărat.