Ridică-ţi standardele!

L-am auzit pe Tony Robins, în numeroasele sale înregistrări şi clipuri motivaţionale, spunând că, dacă vrei să-ţi creşti calitatea vieţii, trebuie să-ţi ridici standardele.

Nu accepta orice de oriunde şi de la oricine!

Bea o cafea bună în locul celei de la automat. Alege o masă sănătoasă în locul covrigilor sau al sandvişurilor. Înconjoară-te numai de oameni care văd binele din tine şi te ajută să creşti, nu cu persoane toxice. Iar lista poate continua.

Hainele pe care le porţi nu trebuie excluse din ecuaţia standardelor înalte. Ba chiar sunt extrem de grăitoare.

Ce înseamnă şi ce nu înseamnă standarde ridicate din punct de vedere vestimentar?

Înseamnă, în primul rând, să îţi scanezi garderoba şi să vezi care sunt acele piese lipsă, piesele de care ai nevoie pentru a-ţi întregi garderoba. Căci – nu-i aşa? – tu nu-ţi cumperi hainele din impuls.

Să ai standarde ridicate în ceea ce priveşte hainele mai înseamnă şi să nu-ţi provoci găuri în buget, în goana după cele mai de top branduri. Nu ar trebui să te preocupe atât de mult eticheta exterioară a unei haine.

Gândeşte-te că eticheta interioară este cea care determină calitatea unui produs, arătând compoziţia materialului, alături de alte instrucţiuni de întreţinere. Aşadar, nu te uita după eticheta din exterior, care afişează brandul, ci mai degrabă după cea din interior, care reflectă calitatea produsului.

Un standard ridicat ar impune, de asemenea, faptul că etichetă indică fibre 100% naturale. Poţi asocia acest lucru cu produsele bio pe care le consumăm.

La celălalt capăt al spectrului, imaginează-ţi că mergi să cumperi alimente şi cauţi doar acele produse care au în compoziţie E-uri. Ştim cu toţii că sunt extrem de nocive dacă sunt consumate cu regularitate.

Păstrând analogia, e ca şi cum ai alege să cumperi şi să porţi acele haine care au în compoziţie doar materiale sintetice (precum poliamida, poliesterul, acrilicul, licra, acetona etc.).

Din punctul meu de vedere, acestea ar fi primele lucruri pe care ar trebuie să le faci pentru a-ţi ridica standardele din punct de vedere vestimentar.

Pentru a-ţi fi mai simplu să înţelegi, am să rezum totul în 3 paşi simpli:

  • Stabilește-ți un scop – cum vrei sa arate garderoba ta? Ce vrei sa transmiți prin felul în care te îmbraci.â?
  • Cumpără articole vestimentare care îţi lipsesc din garderobă – lasă impulsul pe care ți-l ofera vitrina și industria fast fashion.
  • Pune accentul pe calitate, nu pe cantitate – orientează-te astfel către eticheta interioară, în detrimentul celei exterioare (brand).

Tu îţi doreşti o viaţă de calitate?

Ce standarde ai ajustat în ultimul an?

Follow us on Instagram: @Mezum_suits

Follow us on Facebook: @MezumSuits